Deel je kennis en bouw je ‘brand’

Jij bent ‘groeibieder‘, professional in het vak van ontwikkelen. Jij wil jouw kennis delen. Bijdragen aan de ontwikkeling van anderen én die van jezelf. Je wil het podium van Ontwikkeljeverder.nl benutten om de wereld te laten zien waar jouw passie zit, jouw talent, jouw expertise.

Door te schrijven voor de bezoekers van Ontwikkeljeverder.nl bouw jij aan jouw profiel, jouw ‘personal brand‘. Versterk jij de herkenbaarheid van jouw eigen naam en ‘label‘ in de markt. En win jij aan autoriteit en geloofwaardigheid op dat ene specifieke kennisgebied. En zorg je ervoor dat mensen je op dit ‘label’ weten te vinden.

 

Content

Jouw artikel draait om een aspect van professionele en/of persoonlijke ontwikkeling. Heeft relevante inhoud en een gedegen kwaliteit. Gaat over een theorie (+ concrete toepassingsmogelijkheden), concept, model, instrument, stappenplan, casus, praktijkvoorbeeld, (zelf)test, interview, boekrecensie of concrete doe-het-zelf oefening. En geeft antwoord op vragen die iedere lezer zich al lezende stelt:

  1. Waarom? (Waarom is dit belangrijk? Wat is het doel?)
  2. Wat? (Wat is de boodschap? Waar gaat het over?)
  3. Hoe? (Hoe werkt het? Hoe ziet het eruit in de praktijk? Hoe is dit van waarde voor mij? Wat kan ik er concreet mee?

 

Vorm

Je schrijft compact, vlot leesbaar, altijd met de lezer in het achterhoofd. Leef je in. Waar is hij/zij naar op zoek? Wat wil de lezer weten waarop jij een antwoord hebt?

Jouw inleiding pakt direct de aandacht. Verleidt de lezer om verder te lezen. Door bijvoorbeeld een anekdote, een voorbeeld of citaat.

Je maakt het lezen makkelijk. Kernwoorden zet je daarom aan het begin (in titel, in kopjes en in de alinea’s). Ieder onderwerp krijgt zijn eigen alinea. Zinnen hou je lekker compact (max. 15 woorden) en je schrijft in klare taal. Geef je artikel een slot waarmee je het verhaal mooi ‘rond‘ maakt. Kom bijvoorbeeld terug op het voorbeeld of de anekdote uit je inleiding.

Met voldoende witruimte en markeringen maak je het de lezer makkelijker je verhaal te volgen. Is rustiger aan het oog.

Je denkt ook aan de zoekmachine als je schrijft. Op welke zoekwoorden vindt Google jouw artikel?

Ook lever je 4/5 regels over jezelf aan. Dit profiel staat straks naast én onder jouw artikel. Met foto. En een verwijzing naar jouw website! Zo benut je het podium optimaal.

 

Aan de slag

Schrijf je artikel en kopieer het daarna in onderstaande velden. Binnen een paar dagen sta je op de site!

Succes met schrijven! Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal.

Hartelijke groet,

[si-contact-form form=’2′]

Pin It on Pinterest

Share This