Het leven is al druk genoeg. Werken, studeren, opvoeden, sporten, relaties onderhouden met partners, familie, vrienden en kennissen: we rennen voortdurend van hot naar her. Ken je ook dat gevoel van op 3 plaatsen tegelijk moeten zijn? Heb jij ook altijd die To-Do lijstjes in je hoofd?

Duizenden zaken komen dagelijks op ons af die om onze aandacht vragen. Televisie, radio, internet, de dagelijkse berg emails en de steeds groeiende stroom social media berichten, de smartphone die onophoudelijk piept: we doen op één dag meer indrukken op dan een Middeleeuwer in een heel jaar!

En dus moeten we leren schiften. Keuzen maken. Onze focus kunnen leggen en vasthouden. Ons niet laten afleiden door wat minder belangrijk is. Én: leren ontspannen. Voldoende rust leren pakken op de momenten dat het kan. En een balans leren brengen tussen inspanning en ontspanning.

En het is precies dat vermogen dat in mijn beleving steeds meer het verschil gaat maken. In succesvol en/of simpelweg gelukkig zijn. In het leiden van de leuke, afwisselende, uitdagende en betekenisvolle levens die we allemaal zoeken. Een vermogen waar we ons allemaal in te bekwamen hebben. Om de drukte van deze tijd, en de ontwikkelingen die daarin allemaal gaande zijn, het hoofd te kunnen blijven bieden.

Vandaar de tip van vandaag: een blog die écht de moeite waard is, LerenOntspannen.nl. En niet alleen omdat het mijn vrouw Ivette is ;).

Maar juist omdat ik net als zij zie hoezeer mensen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken als het gaat om het vinden van meer rust en balans in hun leven.

Mooi is dat je op haar site direct met ontspannen aan de slag kunt met haar twee gratis, razend effectieve ontspanningsoefeningen (mp3). Om jou snel te helpen jouw rust en balans te vinden.

Ik weet als geen ander hoeveel werk en energie ze hierin heeft gestoken. En met hoeveel toewijding ze hieraan heeft gewerkt.

Geniet van je ontspanning! En ontwikkel je verder!

Heb een fijne, ontspannen dag!

O ja, en geef hier links een ‘Tweet‘ en/of ‘Like‘ als jij ook denkt dat het in Nederland wel een tikkie meer ontspannen mag!

Dowload nu gratis onze eBooksDank je wel! Ga naar jouw mail en download direct onze eBooks.

Pin It on Pinterest

Share This